Viies teade (Marx)

[singlepic id=910 w=320 h=240 float=left]Jõudu ekspetsilt on laekunud häälsõnum!

Tere kõigile! Joosu siinpool. On 21. Juuli ja me oleme tagasi baaslaagris oma aklimatiseerumistõusult. Eile hommikul kella üheksa ajal hakkasime liikuma ülesse poole, raskete kottidega. Eesmärk oli ööbida 4600-4800 meetri kõrgusel. Kogu teekonna pikkus oli 7 tundi. Järgmisse laagrisse minek on väga raske[singlepic id=909 w=320 h=240 float=right] moreeniga, edasi tundub see olevat lihtsam. Kella  viieks jõudsime laagrikohta. Panime laagri paika. Enamus inimestel oli enesetunne väga hea, tundub, et probleeme ei ole. Oli ka piinlik intsident, kus Erkki magamiskott hüppas telgist välja ja maandus 150 meetrit allpool. Õnneks ta jõkke ei kukkunud ning järgmisel hommikul saime selle ilusasti kätte (siin vist vihjatakse delikaatselt kõhulahtisusele?). Täna hommikul tegime rajaluuret. Viisime ABC (advanced base camp)  edasi paarsada meetrit, kuskohast meil on parem liustiku peale minna. Kella kaheteistkümne ajal hakkasime tagasi tulema ning kella kolme ajal olime tagasi baaslaagris. Edasistest plaanidest nii palju, et homme (22.07) kindlasti puhkame ja olenevalt sellest, mis enesetunne grupi liikmetel on. Kas läheme siis ülehomme (23.07) või siis üle-ülehomme (24.07) Marxi tippu tegema. Aga hetkel on baaslaagris meeleolu väga hea ja see olekski siis hetkel kõik . Tsau.[singlepic id=908 w=320 h=240 float=right]

Fotod on tehtud Tomaš Hruš’i poolt aastal 2008.

1. Tsehhide laager Pik Tadžikistan all.

2. Nishari liustik ja moreen.

3. Marxi tipp

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga