10.08

Poisid on jõudnud Vaja Pshavelile ehk siis nn. Lääne-Pobeda tippu ja laagrisse 6900 meetri kõrgusel. Päev oli väsitav ja pikk, kuid Hannes teisel pool raadiolaineid reibas ja optimistlik. Homme üritavad tippu ja tagasi samasse laagrisse. Plaani Obeliski (7100 m) umbes 2-3 kilti laagrist, juures vahelaagrit teha ei ole. Kindlust selleks annab asjaolu, et täna tegi Ukraina esimene punt Pobeda harjatraaversi lahti ja raja sisse, ehk siis jõudis tippu. Kell 8 hommikul oldi Obeliski juures, kuid alles kell 5 õhtul tipus. Esiteks oli minek raske - paks lumi, kuid nad veetsid ka 3 tundi otsides tiputuuri. Igal juhul õnnitlused hohollidele. Koos Hannese-Joosuga on veel 6900 m laagris Ukraina teine punt ja kaks giidi Ak-Sai Traveli laagrist. JA SEE ON HEA. Esiteks, kui ka öösel jäljed pühib saavad nad vahetustega rada ajada ja kui peaks raskeks minema on vähemalt kogemustega mehed kõrval. Samuti jättis Ukraina esimene punt Obeliski juurde telgi, mida vajadusel laskumise pikenedes kasutada saab. Igal juhul hoiame siin pöialt et ilm püsiks, ennustused ja teated on vastukäivad, aga ehk ühe päeva ikka lubab. Hannes palus edasi anda tervitused tütardele, ehk siis Joosu enda omale ja Hannese Sipsikule ka. Urmasega siinkohal ühineme sentimentaalsushoos. Muud huvitavad uudised BC-st. Solveenid Andreji ja Tine (mees, ilus mees) panid elie laagrist õhtul välja ja olid täna kell 12 tipus - kah tublid poisid ja üldse on sloveenidel 9 üritanust tippu jõudnud 8, peale nende oli kaks baasis koos minuga laatsaretis. Elusloodusest olen silmanud ämblikke ja herilasi (või) miskit säärast ja veel oli mingi lind - oli sulgedega. Urmas on isoteeriliste enesevaatluse hoogude tõttu langenud järjepidevasse hispaania keele õpingutesse, mis muudab temaga suhtlemise sõbralikust amigolikuks. Vaikselt saabuvad märgid tipu tegemiste sessoonist ja baasist väljalendamise alguse saabumisest. Hoiame homme operatiivselt kursis kuidas tipuüritus kulgeb ja kas ilm lubab, väga suurt lõtku kahjuks pole. Tervitustega K-E. PS! lisan ka Hannesest Joosust pildi 6900 m lähistel. SMS küsimusi kahjuks vahepeal tulnud pole. Ja veel tänud ÜllarTiinale üle Kirgiisilise teabe eest!

Foto: Joosu ja Hannes 6900 m peal 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga