Pamiir eile, täna-by Katrin Sipelgas

Laskudes kukkus Rooden ja vigastas oma jala.Juhtus see siis vist üleeile. Liikuda ta ei saa, ning kanderaamil toovad teised teda allapoole. Hetkel ollakse 4600m körgusel. Eilsega suudeti laskuda 4700 pealt 4600 peale. Koordinaatide järgi ca 2-3 kilomeetrit.Terve eilse päeva tegelesime päästekopteri orgunni ja kindlustusega. Eile õhtuks oli selge, et täna hommikul peaks kopter Priidu peale võtma. Täna hommikul selgus, et seda saab teha vaid homme hommikul, ning vaid juhul, kui meie mehed on laskunud 4200m peale ning tekitanud 50x50m enamvähem tasase platsi. Põhjus-söjaväele on päästeluba küll antud, aga pole tehnikat, pilooti, mis selles körguses maanduks. Tartu Ülikooli rektori poolt on edastatud kliinikumi juhataja kontakt, kes konsulteeriks Priidu jala suhtes. Ilmselt on nad ise ka möne arstiga ühendunud.

Täna jätkan VM abiga, äkki önnestub mingi alternatiivne kopteri variant.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga