Alpinismitehnika

 

Tänud Andresele ja Ursulale, kes viitsisid terve laupäeva veeta alpinismitehnika võistluse orgunnimisega. Super värk! Kokku osales 8 seongut. Kvalifikatsioonis oli kolm "rada" 1 - tõus mööda rippuvat tugiköit ühe repsuga ja laskumne karabiinpiduriga (väga kasulik jääprao õppus) ning tõus seljakotiga mööda tugiköit haaratsiga ja laskumine tuletõrjuja (UIAA) sõlmega. 2 - altjulgestusega vabaronimine jaama, seal julgestuse orgunnimine ja laskumine topeltköiel. 3 - liikumine vabaronides traaversil, pendel ja laskumine. Finaali pääses 5 võistkonda, kellest peajagu paremad olid Johannes ja Taavi. Meil Holmsiga läbi igatsuguste äparduste ja näpukate õnnestus kah edasi pääseda, aga ausalt me ei olnud seda väärt. Ei tea mis võibolla on Kazbeki külmad nõlvad veel ihus aga nii kui jala seinale panin oli kohe tunda kere raskust ja jõuetust. Sama märkasin enne ka trennis, kang ikka jube raske.

Finaali kruttis Andres veel 2 rada. nn tipurada - tõus vabaronides, tõus mööda tugiköit haaratsiga ümber haakides, traavers vabaronides ja tugiköie panek, tipukirja kirjutamine (uhh nõukogude kool :)) ja alla sama rada tagasi. Teine rada karniisi ronimine redelitega. Õigemini nukke võis kasutada ainult käte toetamiseks, aga jalad pidid redelites olema. Noored kaljuronijad seda kontseptsooni mõista ei tahtnud vaid küsisid miks vabaronides ei või lihtne ju? aga reeglid on reeglid. Igaljuhul see oli koht, kus mul aju kokku jooksis ning poole kontrollaja möödudes alla andsin (mingi 10 senti jäi viimasest punktist puudu). Tahet ei olnud. Teised tegid ludinal ära.

Igaljuhul väärt ettevõtmine ja kiitus korraldajatele! Vähese aja ja radade rohkuse ning keerukusega, vast Andres pingutas üle, aga eks järgmine kord läheb etemini. Samas võiks selliseid asju lühemas formaadis tihedaminigi korraldada. Nii Tallinnas kui teistes huvitvates kohtades. Äkki Holmes või Taimar või mõni entusiast võtab ette? Mine-tea. Igaljuhul tagasi pealinna jõudsime juba pärast südaööd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga