Seong liustikul

Sirvisin elieõhtul Petzli kataloogi (lk 28-29), mis Matkaspordist kaasavõetud, kui käisin vaatamas kas äkki uusi ronimissusse sealt saaks, aga ei saanud, sest jalanumber 45+ on antud vallas mõistetamatu. Ja Mida siis Petzl soovitab. Liustikul liikudes rinnavöösse köit mitte siduda. Ehk siis ka rinnavöö ja rakmete vahele? Soovitab kätte köie aasasid kätte mitte võtta.

MIKS? Sest kaaslase prakku kukkudes tekib ohu olukorda, mis tõmbab mitte prakku kukkuja kõhuli ja tal puudub õigeaegselt võimalus julgestada.

Ehk üsna vastupidine jutt siiani “nõukogude” alpilaagrites räägitavale:) Vast on iva ka selles, et eurooplased ei lao endale 30-40 kg kaaluvaid kotte selga, mis prao puhul üsna häirivalt mõjuksid ja õigustaksid rinnasidemesse sidumist. Vot   

petzl

Muidugi vanad kalad, panevad ohtlikul liustikul liikudes juba haarava enda ette köiele, et kui on jamps siis hea hakata ennast välja vinnama. Küll ei ole näinud, meieomadest keegi sellist tehnikat kasutaks.  

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga